top of page

Tips & Info!

1-Tuk Tuk foto copy.jpg

Rijden
Per
Huurauto

Rijden per huur auto in Thailand, alvast enige informatie!
 

De voordelen van autorijden in Thailand zijn bijvoorbeeld de vrijheid en het dag indelen van uw tijd. U bepaalt hoe laat u vertrekt en welke bezienswaardigheden u graag zou willen bezoeken, uiteraard wel in lijn met de te rijden afstand van die dag. Maar er is niemand die u haast en hoeft u niet op medereizigers te wachten. Alleen u en uw familie en of vrienden die met u reizen. Graag geven wij hieronder een aantal antwoorden op veel gestelde vragen. 

Waar dient men over te beschikken, wat zijn de voorwaarden?

Wat u nodig heeft is een geldig internationaal rijbewijs en een geldige creditkaart. Daarnaast is de minimum leeftijd voor de bestuurder 23 jaar.

 

Hoe is het rijgedrag in Thailand en hoe is de conditie van de wegen?

In Thailand is links verkeer. Ervaring leert dat onze gasten daar vrij snel aan gewend zijn. Verder beschikt Thailand doorgaans over een goed wegennet met een goede bewegwijzering in het Thais en veelal ook in het Engels. Het rijgedrag is doorgaans niet agressief. U zult zeer zeker niet meemaken dat u een weggebruiker een middenvinger ziet opsteken. Wel zijn er veel ongelukken waarvan verreweg de meesten met brommers en motoren. Op hun rijgedrag dient u goed op te letten. Ze rijden vaak veel te hard en sommigen midden op de weg. Maar alles bij elkaar, en wanneer u een ervaren rijder bent en goed oplet, hoeft dit alles geen probleem te zijn. 

 

Hoe bent u verzekerd?

U bent volledig verzekerd volgens de Thaise wettelijke verzekering en er is geen eigen risico. U gaat dus goed verzekerd rijden. Uiteraard dient u zelf wel nog te zorgen voor een reisverzekering voor ziekte, bagage enz. 

 

Hoe vindt u uw weg?

Wij helpen u met de route die door ons zelf is uitgezet. U ontvangt bij de reisbescheiden een routebeschrijving waarop de plaatsen en wegnummers vermeld staan. Daarnaast ontvangt u een ongelimiteerde SIM kaart waarop u Google Maps kunt downloaden. Deze app werkt ook in Thailand perfect en zal een zeer goede hulp voor u zijn bij het makkelijk vinden van hotels en bezienswaardigheden.

 

Is rijden in Thailand moeilijk en zijn de wegen erg druk?

Rijden in Thailand is niet moeilijker of makkelijker dan in vele andere landen. Bangkok is natuurlijk een erg drukke stad en moet je de weg weten, maar de meeste wegen die u zal berijden zijn veelal vrij rustig tot heel rustig. Dat maakt rijden in Thailand juist zo leuk. De programma’s zijn ook zodanig samengesteld dat u gebruik zal maken van veelal rustige wegen. U zult ervaren dat u op sommige stukken maar nauwelijks een auto tegen zal komen. De grotere plaatsen zoals bijvoorbeeld Chiang Mai en Khon Kaen zijn natuurlijk vrij druk. Maar eenmaal een beetje gewend aan het Thaise verkeer, zult u er weinig moeite mee hebben.  Over het overgrote deel van het programma zult u volop genieten van de wegen en rijden in Thailand, met veel prachtige panorama’s en bezienswaardigheden. Ook zult u merken dat de Thaise bevolking erg vriendelijk is en eveneens behulpzaam. 

 

Hoe zit het met tankstations en toiletten?

Die zijn er volop in Thailand en zijn vaak groot uitgerust. Het meest populair zijn de PTT-tankstations die u door heel Thailand kan vinden. Naast tanken vindt u bij PTT stations altijd een 7/11 minimart waar u snacks, ander eten en handige dingen kunt kopen. Maar op ditzelfde terrein zijn meerdere winkels en ook een aantal restaurantjes plus een koffieshop voor echt heerlijke koffie (note, de naam koffieshop wordt in Thailand volop gebruikt en is echt een koffieshop waar dus geen geest verruimende middeltjes worden verkocht, die zijn in Thailand overigens streng verboden). Daarnaast zijn er doorgaans prima toiletten die meerdere malen per dag worden schoongemaakt. Bij de meeste tankstations is eveneens een toilet voor rolstoelgebruikers aanwezig.

 

Wat het tanken zelf betreft, zelftanken kent men niet in Thailand. U kunt dus gewoon blijven zitten terwijl het tankwerk voor u wordt uitgevoerd, meestal heel vriendelijk, snel en dus effectief.

 

De regels van het rijden?

Thailand kent goede verkeersregels, alleen, veel mensen houden zich hier niet aan. Vinden ze niet altijd zo belangrijk, ze lossen het zelf wel op. Natuurlijk rijden ze niet door rode stoplichten, het gaat meestal om wat lichtzinnige dingen waarbij door iedereen goed wordt opgelet.

 

Goed opletten!

Goed opletten en veelvuldig in uw spiegel kijken is belangrijk, met name brommers en motoren dient u goed in de gaten te houden. 

 

Parkeren voor een fotostop.

Zorg er ook bij een korte (foto) stop voor dat u altijd de auto op een veilige plek parkeert.

 

Politie controles

Die zijn er best veel in Thailand, alhoewel inmiddels veel door camera’s wordt overgenomen. De grote steden kennen bijna dagelijks alcoholcontroles met zware boetes. Maar ook overdag kan het zijn dat er (snelheids) controle is. Maar daar hoeft u absoluut niet bang voor te zijn. Met name tegen buitenlanders is de politie doorgaans heel vriendelijk. Meestal vragen ze waar u naar toe gaat en kunt u meteen doorrijden. Reist u met kleine kinderen, dan wordt in bijna alle gevallen nergens een probleem van gemaakt! 

Leuk detail!

Kees Rade, ambassadeur in Thailand van 2017 t/m 2021, schreef over auto rijden in Thailand het volgende:

Gedurende ons verblijf zijn we zeker enthousiast geworden over het reizen in Thailand. Per auto uiterst makkelijk, en na een paar uur rijden uit Bangkok ook in een prachtige natuur. De nationale parken waren onze favoriete bestemmingen, maar ook gewoon een paar dagen aan de kust verblijven was altijd zeer rustgevend.

 

Meer tips en informatie

Ontvangt u bij  het boeken van een reis en bij uw reisbescheiden.

bottom of page