top of page

Tips en bezienswaardigheden in Chiang Mai en omgeving

De omgeving van Chiang Mai is uitermate geschikt voor het maken van mooie en bijzondere excursies, het zijn er bijna teveel om op te noemen. Hieronder toch een greep uit de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.
 

Olifanten verzorgen. Leer meer over de olifanten en laat de verzorgers uitleggen hoe op een verantwoorde manier om te gaan met deze bijzondere dieren. 
 

Ziplinen! Voel je als Tarzan en slinger van boom naar boom door het dichtbegroeide oerwoud. 
 

De Warorot market. Gelegen buiten de oude stadsmuren en is een grote, kleur en geurige vers markt. Je vindt er echt van alles: kledij, stoffen, gebruiksvoorwerpen, verse groenten, bloemen, stapels gedroogde vis-en garnalen, te veel om op te noemen.

 

Night bazaar (avondmarkt). Geopend van 18.00 tot 23.00 uur. Een toeristische markt, je vindt er vooral souvenirs, bedrukte t-shirts, tassen, hoeden, kledij, schilderijen, houtsnijwerk, antiek, stenen of gegoten beelden en zijde. Tal van koopjes in dit uitgebreide en kleurrijke aanbod! Ondanks een toeristisch karakter zeker wel een bezoekje waard want gezelligheid overheerst!

 

Wat Phra Doi Suthep. Deze beroemde bergtempel bereikt u via een slingerweg naar boven waar de de tempel op een 1050 meter hoge uitloper van de 1676 hoge Doi Suthep is gebouwd. Wat Phra That Doi Suthep is Chiang Mai’s belangrijkste bezienswaardigheid. Deze schitterende tempel kijkt uit over de vallei waarin Chiang Mai is gelegen. Onderaan de berg kunt u een bezoek brengen aan de grootste dierentuin van Thailand. Deze dierentuin is zeker wel een bezoekje waard en kan met de auto worden bezocht. 

 

Bo Sang. Staat in Thailand bekend als de ‘paraplustad’ vanwege de sierparaplu’s die hier worden gemaakt. Het dorp bestaat bijna helemaal uit winkels en ateliers die zich met dit ambacht bezig houden. De paraplu’s hebben een houten handvat, baleinen van bamboe en een scherm van geprepareerd rijstpapier en worden handmatig beschilderd. Zeker een kijkje waard!

 

En nog veel meer

Inderdaad, er is nog meer te doen en te ontdekken. Maak een fietstocht, neem deel aan een Thaise kookles of geniet van een raftocht op het water. Bezoek Elephant Parade waar kinderen olifantjes welke gemaakt van aardewerk kunnen beschilderen. Ontdek indrukwekkende tempels en maak een wandeling door de oude binnenstad. Ook een tochtje per traditionele fietstaxi is mogelijk en ziet u de vele koloniale woningen en nog veel meer! Kortom, allemaal te veel om op te noemen!

 

TIPS SPECIALIST

Bent u op een zondag in Chiang Mai?  Bezoek dan zeker even de Tha Pae Sunday Walking Street!  Dit is een ontzettend gezellige avondmarkt, die alleen op zondagavond plaatsvindt, waarvoor een aantal straten in de oude binnenstad worden afgesloten. Een uitstekende gelegenheid om lokale lekkernijen te proeven en meteen originele souvenirs en bijzondere kunstwerken te kopen. Het is een van de drukst bezochte avondmarkten in heel Thailand. Hier is echt van alles te koop tegen zeer gunstige prijzen!

bottom of page