top of page

Tips en bezienswaardigheden in Chiang Mai en omgeving

Chiang Mai. Is een van de belangrijkste reizigersbestemmingen en de derde grote stad van Thailand. Het is een prettige stad, afgezien dat de verkeersdrukte en de bouw van velen nieuwe accommodaties is toegenomen. In de binnenstad, binnen de oude stadsmuren, kunt u goed wandelen en een bezoek brengen aan de velen tempels en winkels. De binnenstad van Chiang Mai is nog geen 3 km lang en breed en is in een paar uur te bewandelen. U kunt u zelf ook rond laten rijden door de velen TUK TUK’s.

 

De Warorot market is buiten de stadsmuren en is een grote, kleur en geurrijke versmarkt. Je vindt er echt van alles: kledij, stoffen, gebruiksvoorwerpen, verse groenten, bloemen, stapels gedroogde vis-en garnalen.

 

Night bazaar (avondmarkt) geopend van 18.00 tot 23.00 uur. Een toeristische markt, je vindt er vooral souvenirs, bedrukte t-shirts, tassen, hoeden, kledij, schilderijen, houtsnijwerk, antiek, stenen of gegoten beelden en zijde. 

 

Wat Doi Suthep. De tempel op de berg ligt enkele kilometers van uw hotel en op de route richting Chiang Mai.. Deze beroemde jungle tempel loopt via een kronkelweg naar boven waar de de tempel op een 1050 meter hoge uitloper van de 1676 hoge Doi Suthep is gebouwd. Wat Phra That Doi Suthep is Chiang Mai’s belangrijkste bezienswaardigheid. Deze schitterende tempel kijkt uit over de vallei waarin Chiang Mai ligt. Onderaan de berg kunt u een bezoek brengen aan de grootste dierentuin van Thailand. Deze dierentuin is zeker een bezoek waard, u mag met de auto naar binnen. 

 

Bo Sang. Ten oosten van Chiang Mai staat in Thailand bekend als de ‘paraplustad’ vanwege de sierparaplu’s die hier worden gemaakt. Het dorp bestaat bijna helemaal uit winkels en ateliers die zich met deze ambacht bezighouden. De paraplu’s hebben een houten handvat, baleinen van bamboe en een scherm van geprepareerd rijstpapier en worden handmatig beschilderd.

 

Nationale Park Doi Inthanon. Vanuit Hang Dong kunt u het Nationale Park Doi Inthanon bezoeken. Doi Inthanon is met 2565 meter de hoogste berg in Thailand. Hij ligt in het 272 km2 grote National Park Doi Inthanon en is op 58 km van Chiang Mai een populaire bestemming voor dagtochten. Het park kent veel biotopen en een grote verscheidenheid aan zoogdieren, waaronder luipaardkatten, schubdieren en vliegende eekhoorns. Het gebied is ook geliefd bij vogelaars. Er komen hier meer dan 400 soorten vogels voor, zoals berghavikken en houtsnippen. Ook wonen hier Karen en Hmong bergvolkeren. De wandelaars worden op de Doi Inthanon getrakteerd op prachtige vergezichten. Op heldere dagen kijkt u mijlenver over het beboste landschap uit. In het park is ook de 100 meter hoge waterval Mae Klang interessant om te bezoeken. Diverse voetpaden leiden door de omgeving met zicht op andere watervallen. Het grote park omvat ook de plaats Chomtong waar de met pracht gesneden teakhout versierde Wat Phra Thai Si Chomtong een bezoek waard is. Het gebouw bevat een groot aantal bronzen boeddha’s.

bottom of page