top of page

PROGRAMMA SD003
 

ROUTING: Bangkok – Khao Yai – Surin – Roi Et – Mukdahan – Nakhon Phanom – Nong Khai – Chiang Khan – Tha Li – Wang Saphung – Sukhothai – Chiang Mai

 

Naga.jpg

Dag 01 Bangkok – Khao Yai (175 km)
 

Vandaag neemt u de huurauto in ontvangst en gaat u beginnen aan het selfdrive avontuur en vertrekt u richting  Khao Yai National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. U volgt de borden Nakhon Ratchasima, ook wel Khorat genaamd (wegnummer 2) en vervolgens de borden Khao Yai.
 

Overnachting in het U-Khao Yai Resort 

streken-1154.jpg
kha-khao-yai.h5.jpg

Dag 02 Khao Yai – Surin (230 km)


Vandaag rijdt u verder de I-Saan in, de Thaise naam voor het oostelijk deel van Thailand. U maakt kennis met veel landschappen en rijdt u dwars door de rijstschuur van Azië. Eerst volgt u de borden Nakhon Ratchasima en vervolgens slaat u af naar wegnummer 2, richting Buriram / Surin.  In de loop van de middag arriveert u in Surin.
 

Overnachting in Surin

Phanom Rung 05 copy.jpg
Phanom Rung 06 copy.jpg

Dag 03 Surin – Roi Et – Mukdahan – Nakhon Phanom (ca 390 km)
 

Na het ontbijt gaan we weer op stap en vervolgen we de wegnummers  214/215, richting Roi Et, daarna de wegnummers 2044 en12 naar Mukdahan en vervolgens de 212 naar Nakhon Phanom. Wij raden u aan om op tijd te vertrekken zodat u de mogelijkheid heeft om enkele uren in Ban Ta Klang door te brengen (zie ook tips en bezienswaardigheden) en eventueel in Ban Sa Wang, een dorp dat bekend staat vanwege zijn zijde. Ondanks dat het proces hier nog steeds op de oude traditionele manier gebeurt, staat de kwaliteit van de zijde zeer hoog aangeschreven!

Overnachting in  het Fortune View Kong Hotel

laos-452__480 copy.jpg
IMG_9383 copy.JPG

Dag 04 Nakhon Phanom

 

Vrije dag in Nakhon Phanom.
 

Overnachting in  het Fortune View Kong Hotel 

c1_2046983_210107123209 copy.jpg
NakhonPhanom10 copy.jpg

Dag 05 Nakhon Phanom – Nong Khai
 

U verlaat Nakhon Phanom en rijdt verder naar Phu Tok in de provincie Bueng Kan. Een mooie landelijke route en volgt u de wegnummers 212, 2417 en 3004 waarbij u diverse lokale dorpjes zal passeren. In Phu Tok kunt u een bezoek brengen aan Phu Tok Mountain Tempel (zie bij bezienswaardigheden). Vervolgens volgt u de borden Nong Khai (wegnr. 212) waar u later in de middag zal arriveren, een levendig plaatsje met een enorme Indochina markt, welk gelegen aan de Mekong River.

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel 

thailand-1057914__480 copy.jpg
Screen Shot 2021-02-10 at 07.36.50 copy 2.png

Dag 6 Nong Khai – Chiang Khan (ca 200 km) Onderweg naar de provincie LOEI
 

Een prachtige dag ligt in het verschiet, de panoramische route naar Chiang Khan (wegnummer 211), een van de mooiste wegen in Thailand, waarbij u voor een groot deel de Mekong Rivier zal volgen. Een rustige weg met lokale dorpjes en prachtige uitzichten over de rivier. Neem zeker de moeite om meerdere malen te stoppen. In de middag arriveert u op uw eindbestemming van vandaag.


Overnachting in The Old Chiang Khan 

Picture1 copy.png
IMG_0680 copy 3.jpg

Dag 07 Chiang Khan
 

Een dag in Chiang Khan is een dag van onthaasten en ontspannen. Sta vroeg op en neem deel aan Tak Bat en zie hoe de monniken in alle vroegte hun tempel verlaten voor hun ochtendwandeling door de straten van Chiang Khan. Verder is het heerlijk om de dag gewoon voorbij te laten gaan in het ritme van het leven in de I-saan. Dwaal door de smalle straatjes met zijn houten traditionele huizen of maak een wandeling de boulevard of een tocht over de Mekong rivier behoort ook tot de megelijkheden. Bezoek in walkingstreet een pittoresk koffiehuisje en geniet bijvoorbeeld van een heerlijke lunch aan de rivier. 

Overnachting in The Old Chiang Khan

Screen Shot 2020-11-07 at 15.27.08 copy.png
Picture1 copy.png

Dag  08 Chiang Khan – Wang Saphung (ca 135 km)
 

U kunt het rustig aan doen en rond 10:00 vertrekken. Het wordt vandaag wederom de hele dag genieten van een prachtige en rustige route die u via Tha Li (wegnummer 2195),  waar u even een kijkje op de brug kunt nemen die de grens vormt tussen Thailand en Laos, via Phu Rua (wegnummer 2195)  naar Wang Saphung zal brengen (wegnummer 3002 & 2140). 
 

In de middag arriveert u bij het Sirila Farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig bijna volledig zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet, een klein huis voor de ouders van de Thaise familie, een ruime keuken en nog veel meer. De boerderij beschikt eveneens over kleine organische plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijgt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte tenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!
 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!  Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

Sky Walk Chiang Khan.png
View over Mekong copy 2.JPG

Dag 09 Wang Saphung 
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Diner en overnachting op de Sirila Farm (Safaritent)

04-Loei  fietsen 114.jpg
Biking Village 2.JPG

Dag 10 Wang Saphung – Sukhothai (ca 300 km)
 

Een heerlijk ontbijt op de farm met vers gebakken brood! Vervolgens nemen we afscheid van de boerenfamilie en vertrekt u naar Sukhothai. U volgt de borden Petchabun en Lom Khao/Lom Sak (wegnummer 2016, 2216, en 12. Wegnummer 12 is de zogenaamde Asean Highway die Thailand verbindt met Laos, Cambodja, Vietnam, China en Myanamar. Een prachtige 4 baans weg met ja, wederom zeer indrukwekkende panorama’s. In de middag arriveert u in Sukhothai.

Overnachting in Sawasdees Sukhothai Resort

3834cb2150ea2b50e70a08719e901d45 copy.jpg
Sukhothai-Loy-Krathong copy.jpg

Dag 11 Sukhothai – Chiang Mai (ca 320 km)
 

Na het ontbijt rijdt u verder noordwaarts naar de meer dan 800 jaar oude stad Chiang Mai. De laatste dag van uw seldrive reis door Thailand. Volg de wegnummers 101 en vervolgens nummer 11 naar Lampang en vervolgens Chiang Mai. In de loop van de middag arriveert u in Chiang Mai, ook wel de roos van het Noorden genaamd. Om 17:30 wordt uw auto bij het hotel opgehaald.

Overnachting in The Park Chiang Mai Hotel 

41107537-pak-chong-korat-september-5-tourists-are-buying-fresh-fruits-in-retail-shop-at-kl
chiang-mai-tuk-tuks-1024x768 copy.jpg

Dag 12 Chiang Mai
 

Na het ontbijt eindigt uw programma. U kunt uw kamer tot 12 uur behouden.

Einde programma.

Hoe gaat u verder? U heeft diverse mogelijkheden als volgt: 
 

1) Vanuit Chiang Mai terugvliegen naar Bangkok of naar een andere bestemming.

2) Per slaaptrein terug naar Bangkok.

3) U wilt nog enkele dagen in Chiang Mai verblijven, dan is ook dat mogelijk.

4) U wilt de reis verlengen, bijvoorbeeld met enkele dagen strand. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en wij kunnen desgewenst uw reis op maat aanpassen. Wij zijn u graag van dienst om een goed advies te geven.

5) Wilt u graag dat er de eerste 2 dagen een Engels sprekende chauffeur met u meegaat en u op deze manier kan wennen aan het ritme van het verkeer in Thailand? Dan is dat tegen een kleine meerprijs ook mogelijk. De chauffeur zal u dan, die de eerste 2 dagen zal rijden en/of in afwisseling met u zelf, wijzen op zaken waar u op moet letten. 

bottom of page