top of page

Tips en bezienswaardigheden in Nakhon Phanom en omgeving

Ho Chi Minh House. Breng een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaal heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek, die door Ho Chi Minh werd uitgeroepen op 2 september 1945. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd. 

 

Bezoek aan het Colonial Museum (gesloten op maandag en dinsdag). Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is de moeite waard.  

 

Boulevard wandeling. Maak een heerlijk wandeling over de boulevard, of dwaal de marktjes af door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. 

 

Sunset Cruise. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om op de rivier een sunset cruise te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos, prijs is omgerekend ongeveer € 6,-- per persoon.

bottom of page