top of page

Tips en bezienswaardigheden in Mae Hong Son en omgeving

Wat Hua Wing & Wat Krang Muang. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mae Hong Son is Wat Hua Wing, ook wel Wat Krang Muang genoemd. De tempel ligt midden in het plaatsje. Andere bezienswaardigheden zijn o.a de ochtend markt van Mae Hong Son die door veel bergvolkeren wordt bezocht.

Interessant is zeker ook de tempel Wat Doi Kong Mu / Wat Phrathat Doi Kung Mu van waar u een schitterend uitzicht heeft over het plaatsje Mae Hong Son . 
 

De tempels Wat Chong Klang & Wat Chong Kum” zijn eveneens interessant en een avondwandeling om het Chong Kham meer. Dit meer werd oorspronkelijk gebruikt om olifanten te wassen en is op zijn mooist in de vroege ochtend wanneer mistsluiers rondom de omliggende bergen hangen.

 

Bezoek aan de longnecks bergstam. De aller belangrijkste ontmoetingen van Mae Hong Son zijn de verschillende bergvolkeren die in dit gebied leven. O.a. De Padaung-vrouwen (Langnek-vrouwen). De nek van een aantal van deze vrouwen wordt van kinds af aan verlengd met bronzen ringen waardoor deze soms tot 25 cm wordt opgerekt. Het betreft een van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld!

bottom of page