top of page

Informatie over Chiang Mai en omgeving
 

Chiang Mai is de meest bezochte stad in het noorden van Thailand, met de bijnaam de roos van het noorden. Deze gezellige stad ademt een dorpse sfeer uit en kan men eindeloos ronddwalen door deze, meer dan 800 jaar oude stad en toch nog tijd te kort komen om alles te zien/beleven. 
 

In een vroeger verleden werd Chiang Mai gezien als een slaperige stad die voornamelijk door handelaren werd bezocht voor zijn kunst en andere handelswaar. Eenmaal terug in hun thuisland sprak men gecharmeerd te zijn over de ligging en de schoonheid van Chiang Mai en met name het vriendelijke karakter van de stad en zijn bevolking. Op deze manier kwam eind jaren zestig het toerisme langzaam op gang. 
 

De eeuwenoude stadsmuren en omringende gracht zorgen voor een bijzondere sfeer in de oude binnenstad. Het grote plein voor de poort van de ommuurde stad, Tha Phae Gate, is een ontmoetingsplaats voor tal van evenementen, waaronder de zeer populaire zondagsmarkt. Niet getreurt als u niet op een zondag in Chiang Mai bent, er zijn tal van andere avondmarkten, waaronder de dagelijks Night Bazaar, die niet alleen tal van koopjes bieden maar eveneens een relaxte avondsfeer uitstralen. Bent u meer geïnteresseerd in het moderne leven, dan is een bezoek aan de hippe wijk Nimman aan te raden, waar streetfood tot een kunst is verheven en tevens de meest sjieken dakterrassen van de stad te vinden zijn. 
 

De omgeving van Chiang Mai is uitermate geschikt voor het maken van mooie en bijzondere excursies. Leer meer over de olifanten en laat de verzorgers uitleggen hoe op een verantwoorde manier om te gaan met deze bijzondere dieren. Ziplinen, fietsen, raften, kookles en nog veel meer. Breng een bezoek aan een van prachtige tempels, kunstgalerijen en laat u verrassen door een keur van restaurants waar voor elke portemonnee heerlijke gerechten te vinden zijn. Eenmaal Chiang Mai verlaten zal een eerste gedachte zeker zijn om nog eens terug te keren!

bottom of page