top of page

PROGRAMMA SD004
 

Route: Bangkok – River Kwai – Ayutthaya – Mae Sot – Mae Hong Son – Chiang Mai – Sukhothai – Wang Saphung – Tha Li – Chiang Khan – Nong Khai – Udon Thani

 

12-PTJ02058.jpg

Dag 01  Bangkok – River Kwai ( 200 km)
 

Vandaag neemt u uw huurauto in ontvangst en vertrekt u even later naar Kanchanaburi aan de River Kwai. Een leuke route is via wegnummers 3209 / 3087 die naar Mae Klong gaat (ongeveer 2 uur rijden) en waar een bezoek kan worden gebracht aan de inmiddels beroemde trein markt. Vervolgens kan via wegnummer 4013 de nog grootste drijvende markt van Thailand worden bezocht (25 minuten rijden). Daarna is het nog ongeveer 100 km naar de River Kwai. 
 

Overnachting in Boutique Rafts River Kwai 

Floating.jpg
No_1433933498 copy.jpg

Dag 02 River Kwai
 

Dag ter vrije besteding.
 

Overnachting in Boutique Rafts River Kwai 

maxresdefault copy.jpg
Erawan_Waterfall,_Kanchanaburi_Province,_Thailand_-_June_2004.jpg

Dag 03  River Kwai – Bang Pa-Inn - Ayutthaya (180 km)
 

Vandaag verlaat u de River Kwai en wordt er koers gezet voor Ayutthaya via de wegnummers 324, 321 en 3263. Het is zeker interessant om een stop te maken bij Bang Pa Inn. Daarnaast heeft Ayutthaya, als oude hoofdstad, natuurlijk veel te bieden. Kijk ook bij tips en bezienswaardigheden.
 

Overnachting in het I Udia By The River Resort

Wat_Phra_Si_Sanphet_Ayutthaya_at_night.jpg
201.jpg

Dag 04 Ayutthaya – Nakorn Sawan – Kamphaeng Phet – Mae Sot (340 km)

 

U verlaat Ayutthaya en volgt de borden naar Nakhon Sawan (wegnummer 32). De weg is 6 – baans, vlak en veelal niet echt druk. Aan beide zijden ziet u veel bomen, rijst velden, Thaise huizen en hier en daar natuurlijk verkoopstalletjes met fruit, souvenirs en lokale ambachten. Voor Nakhon Sawan neemt u de afslag naar Kamphaeng Phet (wegnummer 1). Wanneer u in de plaats Tak arriveert slaat u links af naar Mae Sot (wegnummer 12) en u maakt kennis met de eerste bergen. De hoofdweg vanaf Tak naar Mae Sot maakt deel uit van de Pan Asian Highway die bij de grensplaats Mae Sot Birma doorkruist en tot aan Istanbul doorloopt. Let op, van Tak naar Mae Sot is 80 km maar is een bochtige weg waar u ongeveer 2 uur over zal doen.
 

Overnachting in Centara by Centara Mae Sot Hotel

IMG_1746 copy.JPG
https___s3-ap-northeast-1.amazonaws.com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_2_6_1_8_5828162-1-e

Dag 05 Mae Sot – Mae Sariang – Mae Hong Son (395 km)
 

Vandaag rijdt u één van de mooiste routes van Thailand. Ondanks de rustige weg dient u oplettend te rijden. Er zijn veel bochten, vaak is de weg smal, maar wel heel erg rustig. 
 

Op de weg naar de plaats Mae Sariang (wegnummer 105) komt u diverse vluchtelingenkampen van de Karen bergstammen uit Birma tegen. Het wordt ten sterkste afgeraden om de kampen te bezoeken daar men hier niet gewend is aan toeristen. 

 

Aan de linkerkant ligt Birma en ziet u het dichtbegroeide Dawn Taung Dan gebergte. U passeert dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan zoals Tha Song Yang en Sop Moei. 

 

De bewoners hier zijn ook zeker niet gewend aan toeristen, maar u zult merken dat ze zeer vriendelijk en nieuwsgierig zijn. Rond de middag arriveert u in Mae Sariang, een aangenaam stadje aan de Yuam rivier. Het gebied heeft historische banden met Birma. Vervolgens begint u begint aan de klim naar het bergdorp Mae Hong Son via wegnummer 108. Dit is een fantastische route met mooie panorama’s en veel vergezichten.  Mae Hong Son is gelegen in de Shan Hills die tot de uitlopers van de Himalaya behoren en behoorlijk afgelegen van andere plaatsen in Thailand. Een uniek plaatsje waar het vooral genieten is van een schitterende omgeving. 
 

Overnachting het Fern Resort

thailand-chiang-mai-travel-photo-20200218161022497-main-image copy 2.jpg
46358566454_42ebb21cd4_b copy 2.jpg

Dag 06 Mae Hong Son 
 

Vrije dag in Mae Hong Son.
 

Overnachting het Fern Resort 

box 17 copy.jpg
the-village-1822441__340 copy.jpg

Dag 07 Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai (ca 300 km)
 

Vandaag dient u op tijd te vertrekken. De weg is smal en met veel bochten. De tocht naar Pai, via wegnummer 108) is fascinerend en gaat u genieten van veel mooie panorama’s. In de vroege ochtend hangen er in de bergtoppen van Mae Hong Son vaak mistsluiers, hetgeen een mysterieuze sfeer geeft. De route is indrukwekkend en gaat over een bergrug van 1500 meter, de uitlopers van het Himalaya gebergte. Het is zeker leuk om in Pai even te stoppen voor een versnapering. Vervolgens volgt u de borden Chiang Mai (wegnummer. 1095) waar u in de namiddag zal arriveren.
 

Overnachting in het The Park Chiang Mai 

bamboo-bridge-6378865__480.jpg
thailand-1990265__480.jpg

Dag 08 Chiang Mai
 

Dag ter vrije besteding.
 

Overnachting in The Park Chiang Mai Hotel

den-Doi-Suthep-696x522.jpg
EEjfX3uVAAAJjLM.jpg

Dag 09 Chiang Mai – Sukhothai (350 km)
 

Na een aantal dagen in Chiang Mai te hebben gelogeerd gaat de reis weer verder. Vandaag rijdt u verder naar Sukhothai, via de wegnummers 11 en 101. 
 

Overnachting in Sawasdees Sukhothai Resort 

chiang-mai-thailand copy.jpg
Sukhothai copy.jpg

Dag 10 Sukhothai – Wang Saphung (ca 290 km)
 

Vandaag rijden we richting I- Sarn, Noord-Oost Thailand, een streek die bij de meeste westerlingen nog niet zo bekend is. U volgt de borden Khon Kaen en doorkruist via wegnummer 12 een imposant berggebied, een geweldig mooi aangelegde weg met veel schitterende panorama’s. Zodra u de borden Loei ziet volgt u deze borden en vervolgens volgt u de borden Dan Sai (wegnr 21). Na Dan Sai volgt u weer de borden Loei en daarna Wang Saphung (wegnummers. 3004 & 2140).  

 

In de middag arriveert u bij het Sirila Farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig bijna volledig zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het deels gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet, een klein huis voor de ouders van de Thaise familie, een ruime keuken en nog veel meer. De boerderij beschikt eveneens over kleine organische plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte tenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!  Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

 

BBQ en overnachting in een Safaritent met sanitaire voorzieningen.

Screen Shot 2021-02-17 at 07.59.31 copy 2.png
DSC_1048 copy.JPG

Dag 11 Wang Saphung, fietsen door het dorp! (inbegrepen)
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).
 

Diner en overnachting op de Sirila Farm ( Safaritent)

04-Loei  fietsen 114.jpg
biking Wang Saphung.JPG

Dag 12 Wang Saphung – Tha Li – Chiang Khan (ca 135 km)
 

Na het ontbijt neemt u afscheid van de boerenfamilie en vertrekt u richting Tha Li. Via wegnummer 2140 begint u aan een prachtige route. Op het eind van deze weg komt u op een T splitsing en slaat u links af naar Dan Sai en na een paar kilometer rechts af richting Tha Li, wegnummer 2399. Thai Li is de grensovergang tussen Thailand en Laos. Het is zeker leuk om hier even een kijkje te nemen. Vervolgens verder naar Chiang Khan, wegnummer 2195. U passeert de Chiang Khan Sky Walk brige en het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen (zie bezienswaardigheden).
 

Overnachting in The Old Chiang Khan

68a71efe4da9119f3940b12e26822bd1 copy.jpg
Sky Walk Chiang Khan copy.png

Dag 13 Chiang Khan
 

Een dag in Chiang Khan is een dag van onthaasten en ontspannen. Sta vroeg op en neem deel aan Tak Bat en zie hoe de monniken in alle vroegte hun tempel verlaten voor hun ochtendwandeling door de straten van Chiang Khan. Verder is het heerlijk om de dag gewoon voorbij te laten gaan in het ritme van het leven in de I-saan. Dwaal door de smalle straatjes met zijn houten traditionele huizen of maak een wandeling de boulevard of maak een tocht over de Mekong rivier. Bezoek in walkingstreet een pittoresk koffiehuisje en geniet bijvoorbeeld van een heerlijke lunch aan de rivier. 

Overnachting in The Old Chiang Khan

Top-Attractions-in-Chiang-Khan-Loei-Province-Thailand-5 copy.jpg
Top-Attractions-in-Chiang-Khan-Loei-Province-Thailand-2 copy.jpg

Dag 14 Chiang Khan – Nong Khai (ca 200 km)
 

Een prachtige dag ligt in het verschiet, de panoramische route naar Nong Khai (wegnummer 211), een van de mooiste wegen in Thailand, waarbij u voor een groot deel de Mekong Rivier zal volgen. Een rustige weg met lokale dorpjes en prachtige uitzichten over de rivier. Neem zeker de moeite om meerdere malen te stoppen. 
 

In de middag arriveert u op uw eindbestemming van vandaag.
 

Overnachting in Amanta Nong Khai Hotel 

IMG_0680 copy 3.jpg
gareth-harrison-d2fCUh0PIKo-unsplash copy.jpg

Dag 15 Nong Khai – Udon Thani (ca 55 km)
 

Vandaag heeft u voldoende tijd om enkele bezoenswaardiheden in Chiang Khan te bezoeken. De auto dient u voor 17:30 op de luchthaven of op het treinstation van Udon Thani in te leveren.
 

Hier eindigt uw programma.

nongkhai1 copy.jpg
laos-4595808__480 copy.jpg

Hoe gaat u verder? U heeft diverse mogelijkheden als volgt: 
 

1) Vanuit Chiang Mai terugvliegen naar Bangkok of naar een andere bestemming.

2) Per slaaptrein terug naar Bangkok.

3) U wilt nog enkele dagen in Chiang Mai verblijven, dan is ook dat mogelijk.

4) U wilt de reis verlengen, bijvoorbeeld met enkele dagen strand. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en wij kunnen desgewenst uw reis op maat aanpassen. Wij zijn u graag van dienst om een goed advies te geven.

5) Wilt u graag dat er de eerste 2 dagen een Engels sprekende chauffeur met u meegaat en u op deze manier kan wennen aan het ritme van het verkeer in Thailand? Dan is dat tegen een kleine meerprijs ook mogelijk. De chauffeur zal u dan, die de eerste 2 dagen zal rijden en/of in afwisseling met u zelf, wijzen op zaken waar u op moet letten. 

SD004.png
4.png
bottom of page