top of page

PROGRAMMA SD005
 

Bangkok – Cha Am – River Kwai - Ayutthaya - Mae Sot – Mae Hong Son – Chiang Mai – Sukhothai – Wang Saphung – Nong Khai – Udon Thani

pexels-photo-730425.jpeg

Dag 01 Bangkok -Cha-am ( ca 175 km)
 

Vandaag neemt u de huurauto in ontvangst en begint u aan uw selfdrive avontuur naar Cha Am via wegnummers 35 & 4. In deze rustige badplaats kunt u het een paar dagen rustig aan doen alvorens u verder aan het selfdrive avontuur gaat beginnen. Geniet van het kilometerslange zandstrand, de zee, restaurantjes en gezellige terrasjes!
 

Overnachting in het Cha Am Methavalai Hotel 

cha-am-tag.jpg
cha-am-beach.jpg

Dag 02 & 3 Cha-am
 

Vrije dagen in Cha – Am.
 

Overnachting in het Cha Am Methavalai Hotel 

Khao-Sam-Roi-Yot-a-National-Treasure-of-Thailand.jpeg
10061f000001gqucqFB3A.jpg

Dag 04 Cha-am – River Kwai  (ca 250 km)
 

Op weg naar naar Kanchanaburi aan de River Kwai. Volg de borden Ratchaburi en vervolgens Kanchanaburi (wegnummers 4, 3087 en 3209). Enroute kunt u natuurlijk van de route afwijken en enkele interessante bezienswaardigheden bezoeken, zie hieronder. In de loop van de middag arriveert u bij de River Kwai.
 

Overnachting in Boutique Rafts River Kwai

railway_market_mae_klong_river_samut_songkhram_thailand_train_selling-1207755.jpg!d.jpg
thailand-1261617__480 copy.jpg

Dag 05 River Kwai

 

Dag ter vrije besteding.
 

Overnachting in Boutique Rafts River Kwai

65.jpg
60 copy.jpg

Dag 06  River Kwai – Bang Pa-Inn - Ayutthaya (180 km)
 

Vandaag verlaat u de River Kwai en wordt er koers gezet voor Ayutthaya via de wegnummers 324, 321 en 3263. Het is zeker interessant om een stop te maken bij Bang Pa Inn (zie ook bij bezienswaardigheden). Daarnaast heeft Ayutthaya, als oude hoofdstad, natuurlijk veel te bieden. Kijk naar de tips hieronder!
 

Overnachting in het I Udia By The River Resort 

Screen Shot 2021-08-15 at 11.28.00 copy.png
PTJ05057.JPG

Dag 07 Ayutthaya – Nakorn Sawan – Kamphaengpet – Mae Sot (340 km)
 

U verlaat Ayutthaya en volgt de borden naar Nakorn Sawan ( wegnummer 32). De weg is 6 – baans, vlak en veelal niet echt druk. Aan beide zijden ziet u vele bomen, rijst velden, Thaise huizen en hier en daar natuurlijk verkoopstalletjes met fruit, souvenirs en lokale ambachten. Voor Nakhon Sawan neemt u de afslag naar Kamphang Phet (wegnummer 1). Wanneer u in de plaats Tak arriveert slaat u links af naar Mae Sot (wegnummer 12) en u maakt kennis met de eerste bergen. De hoofdweg vanaf Tak naar Mae Sot maakt deel uit van de Pan Asian highway die bij de grensplaats Mae Sot Birma doorkruist en tot aan Istanbul doorloopt. Let op, van Tak naar Mae Sot is 80 km maar is een bochtige weg waar u ongeveer 2 uur over zal doen.
 

Overnachting in Centara by Centara Mae Sot Hotel

1399522276.jpg
20150226_3_1424918487_35732 copy.jpg

Dag 08 Mae Sot – Mae Sariang – Mae Hong Son (395 km)
 

Vandaag rijdt u één van de mooiste routes van Thailand. Ondanks de rustige weg dient u oplettend te rijden. Er zijn veel bochten, vaak is de weg smal, maar wel heel erg rustig. 

Op de weg naar de plaats Mae Sariang (wegnummer 105) komt u diverse vluchtelingenkampen van de Karen bergstammen uit Birma tegen. Het wordt ten sterkste afgeraden om de kampen te bezoeken daar men hier niet gewend is aan toeristen. 

 

Aan de linkerkant ligt Birma en ziet u het dichtbegroeide Dawn Taung Dan gebergte. U passeert dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan zoals Tha Song Yang en Sop Moei. 

 

De bewoners hier zijn ook zeker niet gewend aan toeristen, maar u zult merken dat ze zeer vriendelijk en nieuwsgierig zijn. Rond de middag arriveert u in Mae Sariang, een aangenaam stadje aan de Yuam rivier. Het gebied heeft historische banden met Birma. Vervolgens begint u begint aan de klim naar het bergdorp Mae Hong Son via wegnummer 108. Dit is een fantastische route met mooie panorama’s en veel vergezichten.  Mae Hong Son is gelegen in de Shan Hills die tot de uitlopers van de Himalaya behoren en behoorlijk afgelegen van andere plaatsen in Thailand. Een uniek plaatsje waar het vooral genieten is van een schitterende omgeving. 
 

Overnachting het Fern Resort

thailand-chiang-mai-travel-photo-20200218161022497-main-image copy 2.jpg
46358566454_42ebb21cd4_b copy.jpg

Dag 09 Mae Hong Son 
 

Vrije dag in Mae Hong Son.
 

Overnachting het Fern Resort 

women-2309767__480 copy.jpg
lac-mae-hong-son.jpg

Dag 10 Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai (ca 300 km)
 

Vandaag dient u vroeg te vertrekken. De weg is smal en met veel bochten. De tocht naar Pai, via wegnummer 108, is fascinerend en gaat u genieten van veel mooie panorama’s. In de vroege ochtend hangen er in de bergtoppen van Mae Hong Son vaak mistsluiers, hetgeen een mysterieuze sfeer geeft. De route is indrukwekkend en gaat over een bergrug van 1500 meter, de uitlopers van het Himalaya gebergte. Het is zeker leuk om in Pai even te stoppen voor een versnapering. Vervolgens volgt u de borden Chiang Mai (wegnummer 1095) waar u in de namiddag zal arriveren.
 

Overnachting in The Park Chiang Mai Hotel

laos-1929852__480 copy 2.jpg
DSC_0498.jpg

Dag 11 Chiang Mai, Olifanten verzorgen (inbegrepen)
 

Vandaag wordt u opgehaald voor het programma olifanten verzorgen. Hier leert en ziet u hoe men deze dikhuiden op verantwoorde wijze verzorging genieten. Voor deze jumbo’s gaat u eten voorbereiden en gaat u samen met ze een bad nemen. Een interessante ervaring. In de middag gaan de olifanten de jungle in zodat ze kunnen genieten van hun vrijheid en waar ze meestal de hele nacht verblijven. In de ochtend komen ze op eigen gelegenheid weer terug naar hun verzorgingsplaats. In de loop van de middag bent u weer terug bij uw resort.
 

Overnachting in The Park Chiang Mai 

EEjfX3uVAAAJjLM copy.jpg
1-Udom CNX's oude samlordriver 97 jaar.jpg

Dag 12 Chiang Mai 
 

Dag ter vrije besteding.

Dag 13 Chiang Mai – Sukhothai (350 km)
 

Na een aantal dagen in Chiang Mai te hebben gelogeerd gaat de reis weer verder. Vandaag rijdt u verder naar Sukhothai, via de wegnummers 11 en 101. 
 

Overnachting in het Sawasdees Sukhothai Resort

PTJ02030.JPG
Sukhothai.jpg

Dag 14 Sukhothai – Wang Saphung (ca 290 km)
 

Vandaag rijden we richting I- Saan, Noord-Oost Thailand, een streek die bij de meeste westerlingen nog niet zo bekend is. U volgt de borden Khon Kaen en doorkruist via wegnummer 12 een imposant berggebied, een geweldig mooi aangelegde weg met veel schitterende panorama’s. Zodra u de borden Loei ziet volgt u deze borden en vervolgens volgt u de borden Dan Sai (wegnummer 21). Na Dan Sai volgt u weer de borden Loei en daarna Wang Saphung (wegnummer 3004 & 2140).  In de middag arriveren we bij het Sirila Farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig bijna volledig zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet, een klein huis voor de ouders van de Thaise familie, een ruime keuken en nog veel meer. De boerderij beschikt eveneens over kleine organische plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijgt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte tenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!  Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

 

BBQ en overnachting in een Safaritent met sanitaire voorzieningen.

Screen Shot 2021-02-17 at 07.59.31 copy 2.png
IMG_7519.JPG

Dag 15 Wang Saphung, fietsen door het dorp! (inbegrepen)
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).
 

Diner en overnachting op de Sirila Farm (Safaritent)

Picturek copy 4.png
Enroute 20 copy 4.JPG

Dag 16 Wang Saphung – Udon Thani (120 km)
 

Na het ontbijt neemt u afscheid van de boerenfamilie en rijdt u verder naar Udon Thani. 

Hier dient u de auto voor 17:00 op de luchthaven in te leveren en eindigt het programma.
 

Einde programma.

_MG_0764.jpg
Buddhist-Monk-Ordination-in-Thailand-12 copy 2.jpg

Hoe gaat u verder? U heeft diverse mogelijkheden als volgt: 
 

1) Vanuit Udon Thani terugvliegen naar Bangkok of naar een andere bestemming.

2) Per slaaptrein terug naar Bangkok.

3) U wilt nog enkele dagen in Udon Thani verblijven, dan is ook dat mogelijk.

4) U wilt de reis verlengen, bijvoorbeeld met enkele dagen strand. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en wij kunnen desgewenst uw reis op maat aanpassen. Wij zijn u graag van dienst om een goed advies te geven.

5) Wilt u graag dat er de eerste 2 dagen een Engels sprekende chauffeur met u meegaat en u op deze manier kan wennen aan het ritme van het verkeer in Thailand? Dan is dat tegen een kleine meerprijs ook mogelijk. De chauffeur zal u dan, die de eerste 2 dagen zal rijden en/of in afwisseling met u zelf, wijzen op zaken waar u op moet letten. 

SD005.png
5.png
bottom of page