top of page

PROGRAMMA SD006
 

Bangkok – Cha Am – River Kwai – Ayutthaya – Kamphaeng Phet – Chiang Mai – Sukhothai – Petchabun – Khao Yai - Bangkok

Front page.png

Dag 01 Bangkok -Cha-am ( ca 175 km)
 

Vandaag neemt u de huurauto in ontvangst en begint u aan uw selfdrive avontuur naar Cha Am via wegnummers 35 & 4. In deze rustige badplaats kunt u het een paar dagen rustig aan doen alvorens u verder aan het selfdrive avontuur gaat beginnen. Geniet van het kilometerslange zandstrand, de zee, restaurantjes en gezellige terrasjes!
 

Overnachting in The Cha Am Methavalai Hotel 

cha-am-tag.jpg
cha-am-beach.jpg

Dag 02  Cha-am
 

Vrije dag.
 

Overnachting in het The Cha Am Methavalai Hotel 

Khao-Sam-Roi-Yot-a-National-Treasure-of-Thailand.jpeg
10061f000001gqucqFB3A.jpg

Dag 03 Cha-am
 

Vrije dag.
 

Overnachting in het The Cha Am Methavalai Hotel

Sam Roi Yot with pavillion.jpeg
Kuiburi National Park.jpg

Dag 04 Cha-am – River Kwai  ( ca 250 km )

 

Op weg naar naar Kanchanaburi aan de River Kwai. Volg de borden Ratchaburi en vervolgens Kanchanaburi (wegnummers 4, 3087 en 3209). Enroute kunt u natuurlijk van de route afwijken en enkele interessante bezienswaardigheden bezoeken, zie hieronder. In de loop van de middag arriveert u bij de River Kwai.
 

Overnachting in Boutique Rafts River Kwai 

Mae Klong Train Market.png
Floating Market.jpg

Dag 05 River Kwai
 

Dag ter vrije besteding.
 

Overnachting in Boutique Rafts River Kwai 

Tamkrassae Trainstation.jpg
Hell Fire Pass.jpg

Dag 06  River Kwai – Bang Pa-Inn - Ayutthaya (180 km)
 

Vandaag verlaat u de River Kwai en wordt er koers gezet voor Ayutthaya via de wegnummers 324, 321 en 3263. Het is zeker interessant om een stop te maken bij Bang Pa Inn. Daarnaast heeft Ayutthaya, als oude hoofdstad natuurlijk veel te bieden. 
 

Overnachting in het I Udia By The River Resort 

Wat Chai Wattaranan Ayutthaya.jpg
Ayutthaya Ricebarge.jpg

Dag 07 Ayutthaya – Nakhon Sawan – Kamphaeng Phet
 

U verlaat Ayutthaya en volgt de borden naar Nakorn Sawan ( wegnummer 32). De weg is breed, vlak en veelal niet echt druk. Aan beide zijden ziet u veel bomen, rijst velden, Thaise huizen en hier en daar natuurlijk verkoopstalletjes met fruit, souvenirs en lokale ambachten. Voor Nakhon Sawan neemt u de afslag naar Kamphaeng Phet (wegnummer 1). In de loop van de middag arriveert u in Khampaeng Phet. Deze plaats is minder bekend maar daarom niet minder leuk. Maak bijvoorbeeld vanaf het hotel een fietstocht naar het Khampaeng Phet Historical park hetgeen zeer de moeite waard is. Khamphaeng Phet is zondermeer een leuke plaats om een nachtje te verblijven!
 

Overnachting in het Navarat Heritage Hotel 

Khlong Lan Waterfall.jpg
Khampaeng Phet Biking.jpg

Dag 08  Khampaeng Phet - Chiang Mai (ca 350 km)
 

Vandaag verder naar Chiang Mai. U volgt de route naar Tak (wegnummer 1) en vervolgens de borden Lampang. In het plaatsje Thoen slaat u links af en neemt u wegnummer 106, een prachtige rit door de bergen die in Chiang Mai zal eindigen.
 

Overnachting in het The Park Chiang Mai Hotel 

Kamphaeng Phet Historical park.jpeg
Bhumibol Dam.jpeg

Dag 09 Chiang Mai
 

Dag ter vrije besteding.
 

Overnachting in The Park Chiang Mai Hotel 

Bicycle tax in Chiang Mai small street.jpg
Chiang Mai Cooking.jpeg

Dag 10 Chiang Mai – Sukhothai (350 km)
 

Na een aantal dagen in Chiang Mai te hebben gelogeerd gaat de reis weer verder. Vandaag rijdt u naar Sukhothai, via de wegnummers 11 en 101. 
 

Overnachting in het Sawasdees Sukhothai Resort 

Chiang Mai Traditional Shop.jpg
Sukhothai Historical Park.jpg

Dag 11 Sukhothai – Petchabun (ca 240 km)
 

We verlaten Sukhothai en rijden via de Asean highway, wegnummer 12, naar Petchabun. Volg eerst de borden Khon Kaen, daarna Khao Kho en vervolgens  Petchabun. De weg slingert zich door een imposant berggebied en biedt indrukwekkende panorama’s. Petchabun is een bij Westerse toeristen vrijwel onbekende plaats. Het is een typisch up country lokale Thaise plaats en zeker leuk om in de avonduren even doorheen te wandelen. Verder heeft u vandaag ervaren dat het vele prachtige natuurschoon rondom Petchabun zeer zeker de moeite waard is!
 

Overnachting in The Livist Petchabun Resort 

5 white buddha's.png
Khao Kho.jpg

Dag 12 Petchabun – Khao Yai ( 240 km)
 

Vandaag rijdt u verder naar naar Khao Yai National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. U volgt de borden Saraburi, wegnummer 21, en vervolgens de borden Nakhon Ratchasima (Khorat). Zodra u de borden Khao Yai ziet slaat u af en rijdt u richting het nationale park.
 

Overnachting in het U-Khao Yai Resort 

Chai Badan White Buddha.JPG
Rice Fields.jpg

Dag 13 Khao Yai
 

Vandaag een dag om te relaxen voordat u de volgende dag weer terug zal rijden naar Bangkok. Ook een mooie gelegenheid om door het prachtige Khao Yai National park te rijden waarbij een wandeling naar de watervallen zeker de moeite waard is. 
 

Overnachting in het U-Khao Yai Resort 

Khao Yai 01.jpg
Khao Yai.h5 copy.jpg

Dag 14 Khao Yai – Bangkok ( ca 115 km)
 

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om te relaxen voordat u weer terug zal rijden naar Bangkok (volg de borden Bangkok) en levert u de auto voor 16:00 in op Don Mueang Airport dat voor de stad is gelegen.
 

Hier eindigt uw programma.

Market along the road.png
Road to Bangkok.jpg

Hoe gaat u verder? U heeft diverse mogelijkheden als volgt: 
 

1) U wilt nog enkele dagen in Bangkok verblijven, dan is ook dat mogelijk. 

2) U wilt de reis verlengen, bijvoorbeeld met enkele dagen strand. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en wij kunnen desgewenst uw reis op maat aanpassen. Wij zijn u graag van dienst om een goed advies te geven.

3) Wilt u graag dat er de eerste 2 dagen een Engels sprekende chauffeur met u meegaat en u op deze manier kan wennen aan het ritme van het verkeer in Thailand? Dan is dat tegen een kleine meerprijs ook mogelijk. De chauffeur zal u dan, die de eerste 2 dagen zal rijden en/of in afwisseling met u zelf, wijzen op zaken waar u op moet letten.  

 

SD006.png
6.png
bottom of page