top of page

PROGRAMMA SD007
 

Routing: Bangkok – Petchabun – Khao Kho – Khon Kaen  – Roi Et – Mukdahan – Nakhon Phanom – Nong Khai – Chiang Khan – Tha Li – Wang Saphung – Dan Sai – Chiang Mai  

DSC_0964.jpg

Dag 01 Bangkok – Petchabun (ca 340 km)
 

Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen kan de reis beginnen, op naar een prachtig avontuur! U verlaat Bangkok en rijdt u via wegnummer 9 richting Bang Pa In. Vervolgens volgt u de borden Saraburi en daarna Petchabun, wegnummer 21. Een vlak stuk en nog niet zo erg interessant. Later in de middag komen de bergen in zicht en arriveert u in Petchabun.
 

Overnachting in het Livist Resort Petchabun 

Road to Petchabun copy.png
Cha Badan Bog Boeddha.JPG

Dag 02 Petchabun – Khao Kho – Khon Kaen ( 305 km)

Vandaag rijden we voor een groot deel door de bergen en gaat de tocht in de ochtend door Khao Kho, een prachtig berggebied en genieten we van de vele panorama’s. Dit gebied, met zijn voor Thaise begrippen lage temperaturen, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere vakantiedagen enige afkoeling zoeken. Daarna volgt u de borden Khon Kaen, wegnummer 12, tevens een van de mooiste routes van Thailand. Zo passeren we ook de  Pho Khun Muang Bridge (Huay Tong), de hoogste brug in Thailand, zeker de moeite waard om  even een fotostop te maken. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de district stad van de Isaan. Khon Kaen heeft een gezellig centrum met winkels, cafe’s en terrasjes. Vooral in de avond is het leuk om hier een drankje te nemen.

Overnachting in het Wishing Tree Resort 

khao-kho12 copy 4.jpg
De 5 Witte Boeddha's.JPG

Dag 03 Khon Kaen – Roi Et – Nakhon Phanom (ca 350 km)

In de ochtend vervolgt u de route naar Roi Et, de wegnummers 12, 2116 en 214, en rijdt u dwars door de rijstschuur van Azie. Na Roi Et volgt u de borden Mukdahan, wegnummers 23, 232 en 2044, dat aan de Mekong rivier is gelegen, zeker een leuk plaatsje. Daarna via wegnummer 212 verder naar Nakhon Phanom waar u 2 nachten zult verblijven.

Overnachting in het Fortune View Kong Hotel 

Roi Et Skyline Tower.jpeg
Phra That Phanom copy 2.jpg

Dag 04 Nakhon Phanom

 

Dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Fortune View Kong Hotel 

Nakhon Phanom River Cruise copy.jpg
Nakhon Phanom local 2 copy.JPG

Dag 05 Nakhon Phanom – Nong Khai
 

U verlaat Nakhon Phanom en rijdt verder naar Phu Tok in de provincie Bueng Kan. Een mooie landelijke route en volgt u de wegnummers 212, 2417 en 3004 waarbij u diverse lokale dorpjes zal passeren. In Phu Tok kunt u een bezoek brengen aan Phu Tok Mountain Tempel (zie bij bezienswaardigheden). Vervolgens volgt u de borden Nong Khai (wegnummer 212) waar u later in de middag zal arriveren, een levendig plaatsje met een enorme Indochina markt, welk gelegen aan de Mekong River.

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel 

Phu Tok copy.png
Ricefields.JPG

Dag 06 Nong Khai 
 

Nong Khai is wederom een leuke en gezellig plaats, zijn aan de rivier gelegen enorme Indo China  markt en zijn prachtige boulevard zijn zeker sfeervol te noemen. En ook hier natuurlijk weer genoeg leuke en gezellige restaurantjes waar je prima kan eten.
 

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel 

Street vendor copy.JPG
Sala Kaew Ku copy.png

Dag 07 Nong Khai – Chiang Khan (ca 200 km)
 

Vandaag ligt een prachtige route het verschiet en rijdt u over een van de mooiste wegen van Thailand, wegnummer 211, die voor een groot deel zijn weg volgt langs de Mekong River. Neem de tijd om rustig te rijden en te genieten van diverse indrukwekkende panorama’s. In de loop van de middag arriveert u in Chiang Khan.
 

Overnachting in The Old Chiang Khan

Mekong River.jpg
Tak Bat in Chiang Khan copy.png

Dag 08 Chiang Khan – Tha Li Laos border – Phu Ruae – Sirila Farm (ca 135 km)
 

In de ochtend vertrek naar Tha Li, wegnummer 2195, een van de grensovergangen tussen Thailand en Laos. Het is zeker de moeite om hier, op de brug die de grens vormt tussen Thailand en Laos,een kikkje te nemen. Daarna verder naar Phu Ruea, wegnummer 2399, wederom een hele mooie route. Hiervandaan is het via wegnummer 3002 en 2140 nog ongeveer 45 km naar de Sirila farm waar u in de middag zal arriveren.

 

Sirila Farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort, ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig bijna volledig zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet, een klein huis voor de ouders van de Thaise familie, een ruime keuken en nog veel meer. De boerderij beschikt eveneens over kleine organische plantages. Hier kut u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijgt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft, en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte tenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

Sky Walk Chiang Khan copy 2.png
Sirila Safari Tent copy.png

Dag 09 Fietsen in het dorp (inbegrepen)
 

Fietstocht door Wang Saphung. Een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Overnachting op de Sirila Farm (Safaritent)

Sirila Biking Tour.png
Sirila farm dinner copy.JPG

Dag 10 Wang Saphung – Little Kunming – Dan Sai (ca 170 km)
 

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boerenfamilie en rijdt u naar Nong Hin, wegnummer 201, ook wel het Little Kunming van Thailand genaamd. Daarna zet u via de wegnummers 3021, 2473, 2016 en 2216 koers voor Dan Sai, een plaatsje met een prachtige ligging en uitzicht op het omliggende berggebied.

Ook de route van vandaag gaat weer dwars door een indrukwekkend berggebied, een rustige route met veel panorama’s.
 

Overnachting in het Phu Na Come Resort 

Little Kunming copy.jpg
3-1-DSC_0594 copy.JPG

Dag 11 Dan Sai – Chiang Mai (ca 390 km)
 

Vandaag verlaat u de I-saan en rijdt  u verder naar Noord Thailand, de eindbestemming van deze rondreis. Ook vandaag gaat de rit voor een groot deel door de bergen en is het wederom genieten van vergezichten en indrukwekkende panorama’s. Volg de borden Nakorn Thai (wegnummer 2013) en daarna Uttaradit (wegnummer 2473) en vervolgens wegnummer 11 naar Chiang Mai. Om 17:00 wordt de auto bij uw hotel opgehaald.
 

Overnachting in Thh Park Chiang Mai Hotel 

src_64236130 copy 2.jpg
IMG_2076-940x627.jpg

Dag 12 Chiang Mai
 

Na het ontbijt eindigt uw programma. U kunt uw kamer tot 12 uur behouden.
 

Einde programma.

Chiang Mai Tuk Tuk's copy.jpeg
Doi Suthep Temple.png

Hoe gaat u verder? U heeft diverse mogelijkheden als volgt: 
 

1) Vanuit Chiang Mai terugvliegen naar Bangkok of naar een andere bestemming.

2) Per slaaptrein terug naar Bangkok.

3) U wilt nog enkele dagen in Chiang Mai verblijven, dan is ook dat mogelijk

4) U wilt de reis verlengen, bijvoorbeeld met enkele dagen strand. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en wij kunnen desgewenst uw reis op maat aanpassen. Wij zijn u graag van dienst om een goed advies te geven.

5) Wilt u graag dat er de eerste 2 dagen een Engels sprekende chauffeur met u meegaat en u op deze manier kan wennen aan het ritme van het verkeer in Thailand? Dan is dat tegen een kleine meerprijs ook mogelijk. De chauffeur zal u dan, die de eerste 2 dagen zal rijden en/of in afwisseling met u zelf, wijzen op zaken waar u op moet letten. 

bottom of page