top of page

Tips en bezienswaardigheden in Wang Saphung en omgeving

Huay Krating bergmeer. Een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam Klein Zwitserland van Thailand heeft. Een zogenaamde longtailboot sleept ons huisjesraft naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje van het raft en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken.

 

Bezoek aan Nong Hin, ook wel het Little Kunming van Thailand genaamd. Hier rijzen enorme kalkstenen rotsen hoog boven de rijstvelden uit. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een prachtige jungle trail naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karsgebergte. Indrukwekkend natuurgebied.

 

Bezoek aan Phu Pha Por. Slechts gelegen op enkele kilometers bij Nong Hin vandaan maar een totaal andere natuur. Hier genieten we van glooiende berglandschappen en vooral in de maanden van oktober t/m november van duizenden bloemen. Een Etan tractor brengt ons naar 3 adembenemende viewpoints waarbij we bij het laatste viewpoint met uitzicht op de Thaise versie van Fuji Mountain een wandeling van ca 15 minuten maken. 

bottom of page