top of page

Tips en bezienswaardigheden in Chiang Mai

De omgeving van Chiang Mai is uitermate geschikt voor het maken van mooie en bijzondere excursies, het zijn er bijna te veel om op te noemen. Hieronder toch een greep uit de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.
 

1) Olifanten verzorgen. Leer meer over de olifanten en laat de verzorgers uitleggen hoe op een verantwoorde manier om te gaan met deze bijzondere dieren.  
 

2) Ziplinen! Voel je als Tarzan en slinger van boom naar boom door het dichtbegroeide oerwoud. 
 

3) De Warorot market is buiten de stadsmuren en is een grote, kleur en geurrijke vers markt. Je vindt er echt van alles: kledij, stoffen, gebruiksvoorwerpen, verse groenten, bloemen, stapels gedroogde vis-en garnalen.

 

4) Night bazaar (avondmarkt) geopend van 18.00 tot 23.00 uur. Een toeristische markt, je vindt er vooral souvenirs, bedrukte t-shirts, tassen, hoeden, kledij, schilderijen, houtsnijwerk, antiek, stenen of gegoten beelden en zijde. Tal van koopjes in dit uitgebreide en kleurrijke aanbod!

 

5) Wat Doi Suthep. De “tempel op de berg” ligt enkele kilometers van uw hotel en op de route richting Chiang Mai.. Deze beroemde jungle tempel loopt via een kronkelweg naar boven waar de de tempel op een 1050 meter hoge uitloper van de 1676 hoge Doi Suthep is gebouwd. Wat Phra That Doi Suthep is Chiang Mai’s belangrijkste bezienswaardigheid. Deze schitterende tempel kijkt uit over de vallei waarin Chiang Mai ligt. Onderaan de berg kunt u een bezoek brengen aan de grootste dierentuin van Thailand. Deze dierentuin is zeker een bezoek waard, u mag met de auto naar binnen. 

 

6) Bo Sang. Ten oosten van Chiang Mai staat in Thailand bekend als de ‘paraplustad’ vanwege de sierparaplu’s die hier worden gemaakt. Het dorp bestaat bijna helemaal uit winkels en ateliers die zich met deze ambacht bezighouden. De paraplu’s hebben een houten handvat, baleinen van bamboe en een scherm van geprepareerd rijstpapier en worden handmatig beschilderd.

 

7) Nationale Park Doi Inthanon. Vanuit Hang Dong kunt u het Nationale Park Doi Inthanon bezoeken. Doi Inthanon is met 2565 meter de hoogste berg in Thailand. Hij ligt in het 272 km2 grote National Park Doi Inthanon en is op 58 km van Chiang Mai een populaire bestemming voor dagtochten. Het park kent veel biotopen en een grote verscheidenheid aan zoogdieren, waaronder luipaardkatten, schubdieren en vliegende eekhoorns. Het gebied is ook geliefd bij vogelaars. Er komen hier meer dan 400 soorten vogels voor, zoals berghavikken en houtsnippen. Ook wonen hier Karen en Hmong bergvolkeren. De wandelaars worden op de Doi Inthanon getrakteerd op prachtige vergezichten. Op heldere dagen kijkt u mijlenver over het beboste landschap uit. In het park is ook de 100 meter hoge waterval Mae Klang interessant om te bezoeken. Diverse voetpaden leiden door de omgeving met zicht op andere watervallen. Het grote park omvat ook de plaats Chomtong waar de met pracht gesneden teakhout versierde Wat Phra Thai Si Chomtong een bezoek waard is. Het gebouw bevat een groot aantal bronzen boeddha’s.

En nog veel meer…. Inderdaad, er is nog meer te doen en te ontdekken. Maak een fietstocht, neem deel aan een Thaise kookles of geniet van een rafttocht op het water. Of bezoek Elephant Parade waar kinderen porseleinen olifantjes kunnen beschilderen. Ontdek indrukwekkende tempels en maak een wandeling door de oude binnenstad. Ook een tochtje per traditionele fietstaxi is mogelijk en ziet u de vele koloniale woningen en nog veel meer! Kortom, allemaal te veel om op te noemen!

 

TIPS SPECIALIST

Bent u op een zondag in Chiang Mai?  Bezoek dan zeker even de Tha Pae Sunday Walking Street!  Dit is een ontzettend gezellige avondmarkt, die alleen op zondagavond plaatsvindt, waarvoor een aantal straten in de oude binnenstad worden afgesloten. Een uitstekende gelegenheid om lokale lekkernijen te proeven en meteen originele souvenirs en bijzondere kunstwerken te kopen. Het is een van de drukst bezochte avondmarkten in heel Thailand. Hier is echt van alles te koop tegen zeer gunstige prijzen!

bottom of page