top of page

Tips en bezienswaardigheden op de route van de River Kwai naar Ayutthaya

Bezoek aan Bang Pa In. De meeste bezoekers komen voor het Paleis van Bang Pa-In. Bang Pa-Inn wordt wel eens het “Versailles van Thailand” genoemd. Het was evenals de Franse paleisstad bedoeld als buitenverblijf. Het werd lange tijd gebruikt als zomerresidentie door de koningen van Ayutthaya. De tegenwoordige gebouwen dateren van het einde van de 19de eeuw en werden voornamelijk gebouwd door King Rama V. De paleizen in verschillende stijlen tonen volgens kunsthistorici het zelfbewustzijn van de Siamese natie in die tijd. Een bezoek is dan ook de moeite waard.

 

De stad Ayutthaya. Een bezoek aan deze voormalige hoofdstad Ayutthaya, waar gerestaureerde boeddabeelden en tempels herinneren aan de glorietijd van deze schitterende stad, is dan ook meer dan de moeite waard. Hieronde de belangrijkste tempels als volgt:

 

Wat Phra Si Sanphet” de grootste tempel van de Ayutthaya periode.

Wat Mahatat

Wat Yai Chai Monkol

Wat Chaiwatanaran

 

Deze schitterende tempels liggen in het centrum van de oude stad en op 3 km afstand van uw hotel. Wij adviseren om in het oude centrum een fiets te huren of u rond te laten rijden in een TUK TUK.

 

‘s Avonds is het heerlijk vertoeven bij de diverse restaurants aan het water.    

bottom of page