top of page

Tips en bezienswaardigheden op de route van Wang Saphung naar Nong Khai

Bezoek aan Chiang Khan dat is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan.
 

Bezoek aan Kaeng Khud Khu. Maak een fotostop bij het Kaeng Khud Khu viewpoint, een adembenemend uitzicht over de Mekong River.
 

Bezoek aan de 80 meter hoge Sky Walk van Wat Yai. Geniet van een indrukwekkend uitzicht over Laos, de Mekong River en de bergen en valleien van Thailand.
 

Bootrit op de Mekong. Een ontspannen tochtje van een uur, waarbij u langs de oevers van Laos vaart.

bottom of page