top of page

Tips en bezienswaardigheden op de route van Buriram naar Khon Kaen

Bezoek aan Ban Ta Klang. Een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan “bring the elephant home”, is een dorp van het “Kui volk” die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de meest verantwoorde olifantentrainers. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Indien u voldoende tijd heeft kunt u

hier met de olifanten op stap en, door de velden, een wandeling naar de rivier maken waar de olifanten een verfrissend bad kunnen nemen. Vlakbij ligt het zijdedorp Ban Ta Sawang dat eveneens een bezoekje waard is. Het proces geschied hier nog op traditionele wijze en staat daarnaast bekend om zijn goede zijde kwaliteit. 
 

Phraphuttha-rattana-mongkol-maha-mani immage. Gelegen in Roi Et bij de “Wat Buraphaphiram” tempel, Dit boeddhabeeld, dat een hoogte meet van 68 meter, is volgens zeggen in zijn soort het hoogste ter wereld.
 

Bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de I-saan omgeving met zijn vele landerijen.

bottom of page