top of page

Tips en bezienswaardigheden op de route van Amphawa naar Ban Krut

Mae Klong Trein Markt. Gelegen op minder dan 10 km van Amphawa vandaan. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de "Thaise Intercity" kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. 

 

Bezoek aan het Maruka Tayawan-paleis. Dit paleis, hetgeen betekent Paleis van liefde en hoop te zien, ontworpen door koning Rama VI, en voltooid in 1924. Wandel door de prachtige tuin en bezichtig het aan zee gelegen prachtige teakhouten paleis, dat volledig is gerestaureerd in zijn oude glorie. 

 

Het Koloniale stationnetje van Hua Hin. Hua Hin is een prima plek om even een rustpauze in te lassen. Het is een gezellig plaatsje met goede restaurants voor een klein hapje of een lunch. Een leuke bezienswaardigheid is hier eveneens het koloniale stationnetje waar vroeger de Thaise Koninklijke familie met regelmaat arriveerde voor een paar stranddagen in Hua Hin.

bottom of page