top of page

Tips en bezienswaardigheden op de route van Chiang Mai naar Sukhothai

Olifanten ziekenhuis. In Lampang kunt u ook een bezoek brengen aan het Trainings centrum voor olifanten (Thai Elephants Conservation Centre / Medical Centre) en FAE’S (Friends of The Asian Elephant). FAE’S is een onafhankelijk olifanten ziekenhuis dat wordt gesteund door giften o.a. door Brigit Bardot foundation. 

In het FAE’S ziekenhuis kunt u de gehele dag terecht en kunt u zien hoe gewonde en zieke olifanten worden behandeld.  

 

Thung Kwian-bosmarkt. Op deze markt worden allerlei medicinale en culinaire kruiden verkocht, maar ook gefrituurde kevers, sprinkhanen, mieren eitjes. Verder zijn er veel kraampjes met huishoudelijke artikelen, kleding en souvenirs.

 

Sukhothai Historical Park. Dit (autovrije)  park ligt vlakbij uw hotel en kunt u desgewenst in de namiddag, per fiets, bezoeken.  Het geeft aan dat Sukothai in zijn gloriedagen, van 1237 t/m 1350, een rijke en machtige stad moet zijn geweest. Zo ziet u op een relaxte manier de immense boeddhabeelden en vele andere indrukwekkende bezienswaardigheden dat in zijn geheel onder het UNESCO werelderfgoed valt. Ook krijgt u een goed beeld over de enorme omvang van de tempels en paleizen uit die tijd. Het park is keurig onderhouden en is tevens een aantal malen per jaar een ontmoetingsplaats voor duizenden monniken die o.a. met het Loy Krathong feest (lichtjes feest) hier bij elkaar komen..De geschiedenis van Sukhothai onderscheid zich van andere plaatsen hetgeen is te zien aan de uitdrukkingen van de boeddha beelden en andere beelden. 

bottom of page