top of page

Tips en bezienswaardigheden op de route van Surin naar Nakhon Phanom

Bezoek aan Ban Ta Klang. Een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan bring the elephant home is een dorp van het Kui volk die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de meest verantwoorde olifantentrainers. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Indien u voldoende tijd heeft kunt u hier met de olifanten op stap en, door de velden, een wandeling naar de rivier maken waar de olifanten een verfrissend bad kunnen nemen.

 

Bezoek aan Ban Ta Sawang. Vlakbij Ban Ta Klang ligt het zijdedorp Ban Ta Sawang dat eveneens een bezoekje waard zal zijn. Ondanks dat het proces hier nog steeds op de oude traditionele manier gebeurt, staat de kwaliteit van de zijde zeer hoog aangeschreven!

 

Bezoek aan Phraphuttha-rattana-mongkol-maha-mani immage. Gelegen bij de Wat Buraphaphiram tempel. Dit boeddhabeeld, dat een hoogte meet van 68 meter, is volgens zeggen in zijn soort het hoogste ter wereld.

 

Mukdahan Viewpoint. In Mukdahan kunt u een bezoek brengen aan de Viewpont Tower waarvandaan een  imponerend uitzicht over de Mekong River, Laos en de rest van de omgeving.

 

That Phra Phanom. Een belangrijke pagode, die zeker de moeite loont om te bezoeken, is de That Phra Phanom, een  van de meest belangrijke pagode’s van Noord Oost Thailand. Het oorspronkelijke deel is gebouwd voor 1200. Door de jaren heen is het complex prachtig gerenoveerd en wordt het bijzonder goed onderhouden. Zeker een bezoek waar en bijzonder fotogeniek. 

bottom of page