top of page

Tips en bezienswaardigheden in Cha Am en omgeving

Bezoek aan Hua Hin. Hua Hin ligt op 25 km van Cha Am en wordt gezien als de zusterbadplaats van Hua Hin. Een leuke bezienswaardigheid is hier het koloniale stationnetje waar vroeger de Thaise Koninklijke familie met regelmaat arriveerde voor een paar stranddagen in Hua Hin. Verder is Hua Hin een leuk plaatsje met een gezellig centrum en dagelijks een avondmarkt. Dus zeker ook een leuke badplaats maar wel veel drukker dan Cha Am

 

Sam Roi Yod National Park. Dit Nationale Park is Thailands oudste nationale park dat aan de kust is gelegen. Het is een fascinerend en deels moerasachtig gebied met enorme kalkstenen, stranden en eilandjes. Het herbergt een bijzondere flora en fauna en diverse beschermde diersoorten. Kortom, een prachtig gebied om verder te ontdekken.

 

De watervallen van Pa La U. Een avontuur bij de Pa La U watervallen welke gelegen in het Kaeng Krachan National Park dat ongeveer 80 km buiten Cha Am is gelegen. Pa La U telt 16 cascades en de schitterende omgeving bestaat uit een regenwoud dat duizenden jaren oud is. Ook komen hier veel speciale vogels voor alsmede andere diersoorten. Een prachtig stukje natuur!

 

Kuiburi, olifanten spotten in het wild. In het  Kuiburi National Park leven ongeveer 250 wilde olifanten. Hier hebben ze alle vrijheid en leiden ze hun eigen leven. De eerste stop is bij het Ranger Station waar we met een beetje geluk de neushoornvogels kunnen zien. Per pick up truck gaat u door het park en beginnen we aan onze trek door het oerwoud. Let op, u mag de auto alleen verlaten op aangeven van de gids. Langzaam rijden we door het park op zoek naar de olifanten. Maar ook op zoek naar bizons en andere dieren. Daar we de tijd nemen is de kans groot dat we toch wel aardig wat olifanten en ander wild gaan zien. Een prachtige tocht waarbij we hebben kunnen zien hoe olifanten, en andere dieren, hier in het wild een fijn leven hebben. Prachtige tocht, zeker voor de dieren en natuurliefhebbers.
 

Fietsen in Cha Am (halve dag). Een leuke tocht die u het achterland van Cha Am laat zien. Mooie lokale dorpjes, landelijke weggetjes en puur Thailand!

bottom of page