top of page

PROGRAMMA Free Wheeling SD 001
 

Rijden in de Isaan! The rhythm of the wheels in an exciting country...
 

ROUTING: Bangkok – Khao Yai – Buriram – Surin – Roi Et – Khon Kaen – Dan Sai – Wang

Saphung – Chiang Khan – Nong Khai – Udon Thani

IMG_0984 copy.JPG

Dag 01 Bangkok – Khao Yai (175 km)
 

Vandaag neemt u uw huurauto in ontvangst en begint u aan uw selfdrive avontuur in Thailand. U rijdt u naar Khao Yai National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. U volgt de borden Nakhon Ratchasima (wegnummer 2) en vervolgens Khao Yai.
 

Overnachting in het U-Khao Yai Resort

Khao Yai 01 copy.jpg
Khao Yai 02.jpg

Dag 02 Khao Yai – Buriram (230 km)
 

Vandaag rijdt u verder de I Saan in, de Thaise naam voor het noord - oostelijk deel van Thailand. U maakt kennis met veel landschappen en rijdt u dwars door de rijstschuur van Azië. Eerst volgt u de borden Nakhon Ratchasima en vervolgens slaat u af naar wegnummer 2, richting Buriram waar u in de loop van de middag zal arriveren.
 

Overnachting in het X2Vibe Buriram Hotel

Phanom Rung 06 copy.jpg
Phanom Rung 05 copy.jpg

Dag 03 Buriram – Surin – Roi Et – Khon Kaen (345 km)
 

Vandaag gaat u verder de I-Saan in en volgt u wegnummer 226 (richting Surin) en vervolgens wegnummer 214/215, richting Roi Et en de nummers 291 en 208 naar Khon Kaen. Wij raden u aan om op tijd te vertrekken zodat u de mogelijkheid heeft om enkele uren in Ban Ta Klang door te brengen (zie tips en bezienswaardigheden) en eventueel in Ban Sa Wang, een dorp dat bekend staat vanwege zijn zijde. Ondanks dat het proces hier nog steeds op de oude traditionele manier gebeurt, staat de kwaliteit van de zijde hoog aangeschreven!
 

Overnachting in het Wishing Tree Resort 

laos-1929852__480.jpg
w644.jpeg

Dag 04 Khon Kaen – Dan Sai (295 km)

 

U gaat weer op pad en zet koers voor Dan Sai. Volg de borden Chumpae – Lom Sak en Dan Sai (wegnummer 12 en vervolgens 21). Na ongeveer 100 km rijden doorkruist u een uitgestrekt gebied met heel veel natuurschoon. Voor ons westerlingen zijn de waarschuwingsborden pas op voor overstekende olifanten natuurlijk wel fotogeniek! In de loop van de middag arriveert u in Dan Sai.
 

Vannacht overnacht u in het prachtig gelegen Phu Na Come Resort

Screen Shot 2021-02-14 at 18_41_17 copy_.png
Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49 copy 2.png

Dag 05 Dan Sai – Wang Saphung (100 km)
 

Vandaag kunt u het rustig aan doen. De af te leggen kilometers zijn ongeveer 100, maar toch adviseren wij u om niet al te laat te vertrekken want het is wederom een bijzonder mooie route en bovendien is er veel te zien. Volg de borden Loei (wegnr 21) en vervolgens Wang Saphung (wegnummerr 3002 en 2140). In de middag arriveert u bij het Sirila Farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig bijna volledig zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet, een klein huis voor de ouders van de Thaise familie, een ruime keuken en nog veel meer. De boerderij beschikt eveneens over kleine organische plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijgt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte tenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!
 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond! Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

DSC_1037 copy.JPG
Pictureaa copy 2.png

Dag 06 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Diner en vernachting op de Sirila Farm (Safaritent)

1-DSC_1057 2.JPG
1-Loei  fietsen 074.jpg

Dag 07 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai (310 km)
 

Vandaag wederom een prachtige en rustige route die deels langs de Mekong Rivier zal gaan, volgens kenners een van de mooiste routes van Thailand. Neem zeker de tijd om hier of daar fotostops te maken. Volg de borden Loei, daarna Chiang Khan en vervolgens Nong Khai (wegnummer 211).
 

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel

Kaeng Khud Khu.jpg
Picture11 copy.png

Dag 08 Nong Khai - Udon Thani (55 km)
 

Een rustige dag alvorens u programma zal eindigen. Vrijwel de hele dag kunt u besteden aan enkele leuke bezienswaardigheden. Om 17:00 dient u de auto in te leveren op het station of op de luchthaven van Udon Thani (volg de borden Udon Thani, wegnummer 2).
 

Einde programma.

Sala-Kaew-Ku copy 2.jpg
Screen Shot 2021-02-13 at 12.35.19 copy 2.png

Uw programma eindigt in Udon Thani.

Hoe gaat u verder? U heeft diverse mogelijkheden als volgt:
 

1) Vanuit Udon Thani terugvliegen naar Bangkok of naar een andere bestemming.

2) Per slaaptrein terug naar Bangkok.

3) U wilt nog enkele dagen in Udon Thani verblijven, dan is ook dat mogelijk.

4) U wilt de reis verlengen, bijvoorbeeld met enkele dagen strand. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en wij kunnen desgewenst uw reis op maat aanpassen. Wij zijn u graag van dienst om een goed advies te geven.

5) Wilt u graag dat er de eerste 2 dagen een Engels sprekende chauffeur met u meegaat en u op deze manier kan wennen aan het ritme van het verkeer in Thailand? Dan is dat tegen een kleine meerprijs ook mogelijk. De chauffeur zal u dan, die de eerste 2 dagen zal rijden en/of in afwisseling met u zelf, wijzen op zaken waar u op moet letten. 

SD001.png
1.png
bottom of page